(Leestijd: 1 - 2 minuten)

kohchang

Koh Chang, eiland in Oost Thailand

Koh Chang in de provincie Trat is het op één na grootste eiland in Thailand (na Phuket) en kenmerkt zich door de hoeveelheid groen die er nog aanwezig is. Al wordt de kuststrook wel steeds verder ontwikkeld voor het toerisme.
De eerste keer dat ik hier was was in 1994. Helemaal onderaan deze pagina vindt u daarvan een kleine impressie.

In 2016 ben ik terug, eerst met Song en later nog een keer met een groepsreis. Het verschil met 22 jaar geleden is groot. Zaten we toen in een (lekkend) hutje op het strand, nu logeer ik in twee vrij luxe resorts: de eerste week (van 27 oktober - 6 november) in het Klong Prao Resort en later (12- 15 december) in het Chai Chet Resort. Beide liggen naast elkaar. Het betreft een behoorlijke relaxperiode, wat ook zijn weerslag heeft op de fotoseries:

Ban Changthai

Bovenstaande serie staat vooral in het teken van resort, strand en relax. Vlakbij is niet echt veel vertier. Naar het dorp Ban Changthai is het een aardige tippel maar daar neem ik toch ook een keer een kijkje:

De oostkant van het eiland

We maken met de auto een tocht naar het oosten van het eiland. Daar is het rustiger dan aan de westkant, want er zijn vrijwel geen stranden. We maken een wandeling door het mangrovebos en bekijken het daarbij liggende vissersdorpje.
Aan de Baai Salak Phet lunchen we in het Jab Jab Visrestaurant, dat tevens een viskwekerij is.

In 1994

In 1994 ben ik met Song een paar dagen op Koh Chang in het White Sand Beach Resort. Auto's waren niet toegestaan en het enige vervoer is een pickup die heen en weer rijdt tussen de paar resorts die er zijn. We zitten in een hutje op het strand waar de aggregaat slechts een paar uur voor electriciteit zorgt. Voor de rest verlichten we alles met olielampen.
Omdat het constant regende zijn we na twee dagen weer vertrokken. Tijdens een korte droge periode is het enige uitstapje naar de Klong Plu waterval.