(Leestijd: 1 - 2 minuten)

Doel van de reis: fietsen door de Mekong Delta

Fietsen langs de Mekong

Op de fiets in Vietnam

routeHet doel van de reis is om in de Mekongdelta te gaan fietsen. We krijgen de beschikking over fietsen van een lokale organisatie, die ook het hele traject meegaat met reserverfietsen, een fietsenmaker en een grote truck waarin alle fietsen opgeborgen kunnen worden, omdat bepaalde trajecten niet gefietst kunnen worden.

De reis duurt van 14 t/m 30 november 2009 en is te volgen via het menu aan de linkerkant.

Na een reis van zo'n 23 uur via Parijs en Bangkok, komen we in Ho Chi Minh City aan. Eerst maar wat geld gewisseld; één euro is ong. 26.000 – 28.000 dong. We worden opgehaald door Cherry, onze Vietnamese gids. Arno, onze Nederlandse reisbegeleider is gelijk met ons meegevlogen.
Om 17.00 uur nemen we onze intrek in Hotel Saigon Royal en na een snelle douche verzamelen we op de 9e verdieping van het hotel en hebben daar een goed uitzicht over HCMC. Daarna hebben we nog even gelegenheid de stad in te gaan en worden voor de eerste keer geconfronteerd met het verkeer in HCMC, dat voor 90% uit brommers bestaat. Hele hordes rijden er en dat is dus even uitkijken bij het oversteken. Er zijn weliswaar verkeerslichten, maar in de praktijk lijkt het, alsof niet iedere Vietnamees de betekenis daarvan begrijpt. Maar als je goed uitkijkt en op het juiste moment oversteekt, is er niets aan de hand: ze rijden gewoon voor en achter je langs!
We eten met de hele groep op de Than Binh markt.

Begeleidende bussen tijdens de fietstocht door de Mekong delta

De bussen voor onze fietstocht: links de personenbus en rechts de bus waarin de fietsen worden vervoerd.