(Leestijd: 2 - 3 minuten)

Vicfalls: toeristische plaats bij de watervallen

Vandaag (25 september 2013) is het de 25e dag van de reis door Zuidelijk Afrika en komen we voor $ 30 p.p. aan visakosten in Zimbabwe. Dat is tevens het laatste land, dat we op de Zuidelijk Afrikareis bezoeken. Alhoewel, we komen niet verder dan Vicfalls en brengen daar een paar dagen door alvorens via Johannesburg weer naar Amsterdam te vertrekken.
Bij de grens gaat alles snel, dus we zijn al vroeg op de plaats van bestemming. In Vicfalls nemen we onze intrek in het Rainbow Hotel en bij de lunch (de laatste die Robert voor ons klaarmaakt) nemen we echt afscheid van Robert en Charles, hoewel we dat in Botswana eigenlijk ook al hadden gedaan.

's Middag loop ik met een paar medereizigers het stadje in, dat erg toeristisch aandoet. We lopen naar de ingang van het nationale park voor de watervallen, maar gaan niet naar binnen. In plaats daarvan proberen we langs de Zambezi te wandelen. Dat lukt voor een deel. We zijn gewaarschuwd voor olifanten en buffels, maar die komen we niet tegen. Wel zien we impala's en apen. Het is een mooie, maar warme wandeling, die o.a. langs de “Big Tree” gaat, een baobab van tussen de 1500 en 2000 jaar oud!

's Avonds eten we bij Mama Africa, maar dat is een flinke tegenvaller. Het eten is smakeloos en de band speelt westerse muziek uit de jaren '60. De Afrikaanse sfeer is dus nergens te bekennen.

Bij de Victoria WatervallenNa een heerlijk ontbijt van het uitgebreide buffet vertrek ik met de shuttlebus naar de watervallen. De entree hiervoor is $ 30. Inderdaad, alles gaat hier in amerikaanse dollars, want het eigen geld van Zimbabwe is alleen nog maar als souvenir te koop. Langs de watervallen loopt een goed pad en van verschillende punten heb je een prima gezicht op het water, dat zich aan de overkant naar beneden stort. Ondanks dat het geen regentijd is valt er toch heel wat water naar beneden, al kun je aan een bepaald deel merken, dat er stroomopwaarts in Zambia een stuwdam is gebouwd. Het water stort zo'n 100 meter naar beneden en zorgt op sommige plekken voor een mist, die tot ver in de omtrek is te zien.

De middag besteed ik voor een deel aan shoppen. Er is hier zelfs een heel uitgebreide markt met alleen maar souvenirs. Dat heb ik gauw gezien, want alles is hetzelfde. In het stadje nog wat inkopen gedaan en de rest van de middag doorgebracht aan en in het mooie zwembad van het hotel.