(Leestijd: 1 - 2 minuten)

YANGSHUO, toeristisch centrum in China

Yangshuo ligt in het karstgebergte in Zuid China en is daarom een trekpleister voor veel toeristen. Ik ben hier van 23 t/m 26 juni 2011 als afsluiting van een rondreis door China.
De omgeving is heel specifiek en ook interessant voor veel Chinezen, die hier met grote aantallen naar toekomen voor een dagje of een weekend.

Wandeling en show

De eerste dag staat er natuurlijk een kleine wandeling door de stad op het programma. 's Avonds is er een sound-and-lightshow; een merkwaardige presentatie van Chinese minderheden in de vorm van een massaspektakel, geregisseerd door dezelfde regisseur die de openingsceremonie van de Olympische Spelen in 2008 heeft gemaakt.

Boottocht en traditioneel vissen

De tweede dag gaan we met een boot over de rivier en bezoeken o.a. een atelier waar waaiers worden gemaakt. 's Avonds kijken we bij een visser die de traditionele visvangst meet aalscholvers voor ons demonstreert.

Fietsen tussen de bergen

De laatste dag maken we een fietstocht in de omgeving en beklimmen de Moonhill, een berg met een gat in de top dat op een maan lijkt. Een laatste kjkje in het park vanYangshuo en dan komt er een einde aan deze reis.