(Leestijd: 1 - 2 minuten)

Yuanyang, dorp tussen de rijstvelden

Het dorp

Yuanyang is een plaatsje in het zuiden van China en het is de eerste stop tijdens een korte rondreis door de provincie Yunnan. Ik arriveer op 16 juni 2011 met een groep medereizigers en we vertrekken weer op 18 juni. De tijd gebruiken we om een aantal wandelingen door de prachtige omgeving te maken. Daarbij lopen we door prachtig aangelegde terrasvelden voor de rijstbouw en door kleine dorpjes waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Een hele overgang na de eerste dagen van de reis in grote steden te hebben doorgebracht.

De straten in het dorp zijn vrijwel allemaal opgebroken, maar het leven gaat gewoon door. Doordat het dorp tegen een berg is gebouwd is het behoorlijk klimmen en dalen om je te verplaatsen.

Markt in Yuanyang

Tijdens mijn bezoek aan dit dorp is er niet alleen de dagelijkse markt, maar ook de weekmarkt. Dat betekent dat heel veel mensen uit de omliggende dorpen komen. Je zit veel mensen in de klederdracht van de verschillende bevolkingsgroepen, wat een kleurrijk geheel vormt.
De markt is voor een groot deel in een markthal, maar strekt zich buiten verder uit door enkele straten van het dorp. Het is druk, maar heel plezierig om over te lopen. De mensen zijn vriendelijk en je krijgt een goed beeld van het leven hier. De onderstaande serie foto's probeert dat beeld en gevoel weer te geven.

Wandelen bij Yuanyang

17 juni 2011 ben ik in Yuanyang en maak in de omgeving een aantal mooie wandelingen. De omgeving is mooi vanwege de prachtige rijstvelden en de mooie vergezichten. Wandelen door de verschillende dorpjes is een belevenis apart: de varkens lopen mee of zeggen je knorrend gedag, af en toe mag je even binnen kijken bij de mensen, en iedereen zegt vriendelijk gedag. Een hele leuke evaring.

Het 'boerenleven' en de mooie natuur heb ik geprobeerd in onderstaand serie samen te vatten: