(Leestijd: 1 - 2 minuten)

Tulou in Yunshuiyao

Yunshuiyao: dorp met Hakkahuizen

Na een bezoek aan Tianluokeng op 25 juni 2012 gaan we naar Yunshuiyao, een tweede dorp met verschillende Hakkahuizen. We wandelen eerst door een gedeelte waar geen toeristen komen. Daar krijgen we een goede indruk van het leven hier.

Het tweede gedeelte wordt gebruikt om de goed gerestaureerde huizen te bezoeken en dan blijkt dat we daar niet de enigen zijn. Hier komen ook heel veel Chinese toeristen en zijn er meer souvenirkramen met veel prullaria waar de Chinezen gek op zijn.
Met een wandeling langs de rivier, een theeceremonie en een kijkje bij een waterrad dat niet meer werkt, sluiten we ons bezoek hier af.

In 2018 weer terug

Beelden in YunshuaiyoOp 22 en 23 mei 2018 ben ik weer terug in Yunshuaiyo. Ook nu bezoek ik de bekende tulou weer, maar neem wat langer de tijd om het stadje te verkennen. De 23e gaan mijn reisgenoten van de Koning Aap-groep naar Tianluokeng waar ik in 2012 ook ben geweest. Ik ga niet mee en besluit Yunshuiyao wat beter te verkennen. Het stadje is niet groot en er valt niet veel te beleven.
Toch is het aardig om eens rustig door zo'n plaatsje te lopen en ik bekijk o.a. een theebranderij en loop over de plaatselijke markt. Altijd leuk voor een paar mooie plaatjes.

Van de bezoeken aan de tulou heb ik hieronder geen foto's geplaatst, omdat deze grotendeels overeenkomen met de serie hierboven uit 2012. De fotoserie hieronder geeft een impressie van mijn wandeling(en) door het stadje. En ook de foto's van mijn ruime suite die ik hier had, ontbreken niet, omdat ik daar met mijn reisgenoten volop heb geprofiteerd om heerlijk te loungen.